blogger tricks

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

BlackRock: «Φρένο» στις χορηγήσεις τραπεζικών δανείων


Πότε θα σταματήσουν οι τράπεζες να χορηγούν δάνεια;

Έντονη είναι η αβεβαιότητα, που έχει προκληθεί στις τράπεζες και εν γένει στην ελληνική οικονομία λόγω της καθυστέρησης των αποτελεσμάτων των stress tests, που διενήργησε η BlackRock, τα οποία αναμένονταν να ανακοινωθούν τον περασμένο Δεκέμβριο.
Ο αναπληρωτής CEO της Εθνικής Τράπεζας Πέτρος Χριστοδούλου, εξέφρασε την ανησυχία του για την ανημπορία των τραπεζών να χορηγήσουν δάνεια, μετά τη διαφωνία κυβέρνησης και τρόικα για το κεφαλαιακό κενό, τονίζοντας πως το γεγονός αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο «αγκάθι» στην ανάπτυξη, ενώ δήλωσε «Στον βαθμό που δεν γνωρίζουμε τα αποτελέσματα από τον έλεγχο της BlackRock, οι ελληνικές τράπεζες και η ελληνική οικονομία αποτελούν θύματα».
Μέχρι τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων το κλίμα παραμένει τεταμένο με την ελληνική οικονομία να βαδίζει σε «τεντωμένο σκοινί» και τον Πέτρο Χριστοδούλου να δηλώνει «Είπαμε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, πρέπει να εφαρμόσουμε το επιχειρηματικό μας σχέδιο. Αν δημοσιευτεί η έκθεση (για τις κεφαλαιακές ανάγκες) και μας σταματήσει, ας είναι».


Διαβάστε περισσότερα: http://tinosvoice.blogspot.com/2014/02/blackrock.html#ixzz2tsDHyTR1
tinosvoice 
Ενημερώθηκε στις: 6:43 π.μ.

0 Responses to “ BlackRock: «Φρένο» στις χορηγήσεις τραπεζικών δανείων ”

Δημοσίευση σχολίου

© Copyright lefta4klik template
Σχεδιασμός από: lefta4klik